Medena zgodba v Smederevski Palanki

cof

V okviru mednarodnega projekta Medena zgodba smo se štirje učenci (Tija Kotar, Manca Kos, Žak Nanger in Aleksander Pucelj) in štirje učitelji (Marjan Cerinšek, Boštjan Tomazin, Nada Klemenčič in Karmen Jamnik) v četrtek, 23. 5. 2019, odpravili k partnerjem v Srbijo na Osnovno šolo Olge Milošević v Smederevski Palanki. Po dolgi vožnji so nas na šoli pričakali učenci in učitelji. Po pozdravu so naši učenci odšli s svojimi gostitelji na ogled mesta, nato pa na njihove domove.

FOTOGRAFIJE

Drugi o nas:

Palanka danas

TV Jasenica

Naslednji dan je bil kar naporen. Najprej smo obiskali lokalnega čebelarja in njegovo ženo, ki sta nam predstavila api komoro, poskusili pa smo lahko tudi medeno inhalacijo. Sledil je obisk obrata Medino, ki odkupuje, zbira in v svojem laboratoriju analiza med. Med prodajajo po vsej Evropi in so največji izvozniki medu v Srbiji. Po kosilu smo imeli v šoli učno uro kemije, pri kateri smo v teoretičnem delu izvedeli veliko o medu, v praktičnem delu ure pa so učenci preizkušali kakovost različnih vrst medu. Svoje znanje so dokazovali še z reševanjem kviza. Ta dan so učenci v šoli zaključili s poslikavo stene v atriju, večer pa preživeli s svojimi gostitelji.

V soboto smo obiskali še lokalno čebelarko, poskusili njene pridelke medu in se posladkali s pecivom. Po dolgem poslavljanju od prijateljev smo krenili proti domu. Ustavili smo se še v Beogradu, se sprehodili do trdnjave Kalemegdan, od koder se je nudil lep razgled na novi del mesta in na sotočje Save in Donave.

V Šentjernej smo prispeli v poznih večernih urah, utrujeni, a polnih prijetnih doživetij in novih prijateljstev.

Nada Klemenčič in Karmen Jamnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja